Sklep internetowy
z zabezpieczeniami przeciwpożarowymi
Profesjonalna pomoc:
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Polityka prywatności i Cookies

§1.

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.

§2.

Administratorem Danych Osobowych jest: POL-POŻ Kołton Spółka Jawna, ul. Tartaczna 10A, 26-600 Radom, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla M.St. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy KRS 0000474241,
NIP 7960107479, REGON 005100692.

§3.

W naszym sklepie zbieramy następujące dane osobowe:
- Imię i nazwisko – podczas składania zamówienia, niezbędne do składania zamówień oraz kontaktu.
- Adres zamieszkania lub adres firmy – do wysyłki zamówionego towaru oraz wystawienia faktury.
- Nr telefonu – dane służące do kontaktu w sprawie realizacji zleceń.
- Adres e-mail – poprzez e-mail wysyłane jest potwierdzenie zamówienia oraz ewentualny kontakt.
- Adres – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
- Cookies – serwis wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb i umożliwienia dokonania zleceń. Można zgodzić się na to, aby dane zostały zapamiętane i mogły być bez powtórnego wpisywania używane przy następnych odwiedzinach na stronach serwisu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

§4.

Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
- Dokonując zakupu w serwisie należy podać dane służące do zidentyfikowania klienta.
- Rejestracja w bazie Klientów – jest dobrowolna, dane przechowywane są w bazie, aby umożliwić i ułatwić zakupy w serwisie internetowym.

§5.

Dane osobowe na stronie www.sklep-ppoz.pl pobierane są tylko w technicznie koniecznym zakresie w celu wykonania przez POL-POŻ Kołton Spółka Jawna usług dla klienta i wystawienia faktury albo rachunku. Dane osobowe pobierane są w ramach rejestracji w systemie sklep-ppoz.pl, składania zamówień bądź przesyłania informacji handlowej POL-POŻ Kołton Spółka Jawna może powierzyć innemu podmiotowi, w drodze umowy zawartej na piśmie, przetwarzanie danych osobowych klientów. Informacje handlowe będą przekazywane drogą elektroniczną (e-mail) wyłącznie w przypadku, gdy wyraziliście Państwo zgodę na otrzymywanie ich w takiej formie (zapis do newslettera). Zgoda może być cofnięta w każdym czasie.

§6.

Przetwarzanie danych klientów odbywa się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. POL-POŻ Kołton Spółka Jawna zapewnia, że dane osobowe:

1) zbierane są dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu
niezgodnemu z tymi celami,

2) merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane,

3) przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to
niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

§7.

Każdy użytkownik serwisu ma możliwość wyboru czy i w jakim zakresie chce korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Każdy użytkownik serwisu ma prawo do ich usunięcia lub niekorzystania z naszego serwisu.

§8.

W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów: firmy kurierskie, operatorzy systemów płatności, firmy obsługujące reklamacje itd. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.
Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

§9.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. użytkownik serwisu ma prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu należy skorzystać z właściwych zakładek w serwisie internetowym, przesłać e–mail na adres info@sklep-ppoz.pl lub listem poleconym na adres: POL-POŻ Kołton Spółka Jawna, ul. Tartaczna 10A, 26-600 Radom.

§10.

Utrwalenie, zabezpieczenie i udostępnienie danych zamówienia oraz Ogólnych Warunków (regulamin sprzedaży) następuje za pośrednictwem poczty elektronicznej. Tutaj w każdej chwili można zapoznać się z Ogólnymi Warunkami http://www.sklep-ppoz.pl/pl/i/Regulamin/1.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl